Skip to main content

Over ons

BEDRIJF

OCTO architectuur is een multidisciplinair kantoor gevestigd in Lier

Ontmoet het team

We zijn een multidisciplinair architectenkantoor uit Lier met een passie voor architectuur en het innoveren met materialen. We werken samen met onze aannemers op gelijke voet voor een optimaal resultaat.

“We trekken de architectuur als het ware door in de kleinste details in het interieur.”

OCTO architectuurarchitectenkantoor
architecte, bestuurder

Gita Callaerts

Gita is sportief, reist graag en houdt van lezen, kunst en familiale gezelligheid. Inmiddels is ze mama van twee dochters. Als kind wist ze al dat ze later architect wou worden. Voor ze begon te bouwen aan haar professionele toekomst belandde ze voor haar hogere studies aan het toenmalige Henry van de Velde instituut. Naast een Master in de architectuur behaalde Gita Callaerts een Master in monumenten- en landschapszorg.

Zowel esthetisch als vaktechnisch haalt Gita’s architectuur een uitmuntend niveau. Pareltjes van originaliteit en praktisch vernuft zijn het, haar bouwkundige creaties.

Interieurarchitectuur, bestuurder

Nicolas Rombaut

Nicolas is een rasechte bourgondiër, reist graag en houdt van lezen, sociale engagementen en familiale gezelligheid. Inmiddels is hij vader van twee zonen. Als kind wist hij al dat hij later met interieurarchitectuur zijn brood ging verdienen. Voor hij aan zijn professionele carrière begon te bouwen heeft hij zijn hogere studies afgewerkt aan de Thomas More Mechelen hogeschool, met een specialisatie in meubelontwerp.

Ontwerpen is zijn passie. In alles is hij bezig met vormgeving en optimalisatie. Binnen OCTO architectuur vertaalt dit zich doorheen het ontwerp, de plannen en de kwalitatieve 3D visualisaties.

Moderne architectuur

Onze ontwerpen starten met een strakke lijnvorming, maar ontpoppen telkens tot een aangename omgeving. Het geheel blinkt uit in soberheid èn charmeert je tegelijk met een sterke speelse uitstraling.

Uitgepuurde vormgeving en kwalitatieve eenvoud zijn dé kenmerken van een doordacht ontwerp. Met de grootste aandacht voor uw wensen, wordt er gezocht naar de perfect aanpassing en invulling die past bij uw behoefte als opdrachtgever.

Aanpak

Elk gebouw ontworpen voor de toekomst.

Innovatie en duurzaamheid zijn onze bouwstenen, zowel in materiaalgebruik en energie als in nieuwe technieken. Denk hierbij aan de integratie van laadpalen voor elektrische wagens in de architectuur, maar evengoed aan de juiste klimatisatie-oplossing voor uw gebouw.

01

Wij gaan steevast voor de persoonlijke aanpak van onze dossiers en samenwerkingen.

Elk project start met een persoonlijke ontmoeting. Tijdens dit gesprek luisteren we naar jouw verhaal en wensen. Hierop geven wij antwoord met een ontwerp waarin je jezelf 100% kan terugvinden, een ruimte die helemaal als thuis aanvoelt.

02

Een ontwerp waar de lijnen van architectuur overlopen in interieur en andersom.

Door de synergie tussen de 2 aparte visies op zowel het architecturale als op het interieur, is elk van onze ontwerpen doordacht op jouw maat. Hierbij loopt het concept of ontwerp van de architectuur naadloos over in het interieur, of net andersom. Het totaalbeeld klopt en is volledig op uw maat getekend.

03